Dop

Idag var min lillebrors dop. Det var inte så roligt i kyrkan, men dopfikat efteråt var roligt :) Sedan efter dopet åkte min mamma ned till Skellefteå... får se henne igen först nästa vecka. Så ett litet tag framöver kommer det bara vara  jag, min lillasyster och min pappa ;)

Instagram

Blogg.se (Blogg esse) har just startat ett samarbete med Instagram. Istället för att bara kunna välja bilder från bloggens arkiv, kan man nu även välja från sitt eget Instagram-arkiv.
Förresten; följ mig gärna där (Instagram) ;)
@UnicornEatingCupcakes

300 Days - Chapter two

Del (kapitel) två av 300 Days är nu ute. Klicka här eller på bilden för att komma dit :)

Green flower. Green grass.


Did you ever wish you were someone else?


Welcome to my life


31 och dator :)

Vi (ni/jag) kom upp i 31 unika besökare igår. Gjorde mig väldigt glad :) Måste bara säga tack till alla som lyckades klicka sig in <3
Får min dator av skolan imorgon, killarna i klassen fick sina idag. Dock så är dem inte särskilt bra. För det första finns det ingen skiv-spelare (så man kan inte spela spel - typ The sims - eller se film), för det andra är den ganska (väldigt) tjock och för det tredje var skärmen ganska dålig också! Vill hellre ha en sådan som eleverna förra året fick... men är glad att jag får en överhuvudtaget ;)
 

Otroligt glad!

Känner mig otroligt glad just nu! 27 unika besökare idag och dagen är inte ens över än! Känner mig faktiskt lite euforisk (tror jag).
Kan bara inte första att så många (jag tycker det är många för jag brukade få typ 3 unika per dag) har klickat sig in på min blogg på något sätt. Vill bara säga att jag uppskattar det otroligt mycket, ni förstår inte hur lycklig ni gör mig :love:

Only one single flower sticking up among all of the grass.

One single flower. It's as white as snow. Showing me that there still is love.
One single flower. It's as white as snow. Showing me that there still is faith.
One single flower. It's as white as snow. Showing me that there still is hope.
~ Texten är min egen. Ingen får kopiera den. Självklart är bilden också min men på den står min lilla logga. ~

In every dark there is a light


Deep in the meadow

Deep in the meadow            Lay down your head                    Here it's safe
Under the willow                 And close your sleepy eyes         And here it's warm
A bed of grass                  And when again they open           And here the daises gard you from every harm
A soft green pillow            The sun will rise                           Here your dreams are sweet
 
And tomorrow brings them true
Here is the place where I
Love you

Fan Art - The Hunger Games #1

"It must be very fragile if a handful of berries can bring it down."
― Katniss Everdeen, Catching Fire.

Water. Falling Down.

 
 

300 Days - Chapter one


Eftersom jag älskar att skriva har jag nu skapat en "skrivblogg" som underblogg till denna. Bara klicka på denna länk för att komma till själva bloggen. Men om ni vill komma till början på min berättelse "300 days" klicka här eller på bilden :)

Bohemian Curls

Testade på att göra lite "Bohemian Curls" igår kväll medan mitt hår fortfarande var blött. Fick väldigt snygga lockar som blandade sig med mina naturliga. Rekommenderar tekniken starkt :thumbup:

Summer

 

“One swallow does not make a summer, neither does one fine day; similarly one day or brief time of happiness does not make a person entirely happy.” 
― Aristotle, The Nicomachean Ethics


Dimma

Imorse när jag vaknade såg jag att det var dimma utanför mitt fönster :) Tyvärr fick jag bara två bra bilder eftersom jag var tvungen att skynda mig till skolan, men dimma som dimma; det är ändå coolt ;)

Designproblem... lösta :)

Även fast jag hade gjort klart designen långt innan jag publicerade bloggen så upplevde jag idag lite designproblem. Men nu är dem fixad. Dock så ser bilderna på mitt "kamerautrustning" inlägg lite konstiga ut, men det kan jag tyvärr inte fixa... så det får ni leva med ;)
 

Walk away


All I wanna do is walk away, 
'Cause I don't wanna lie to you.
Something in your eye says "Please, Don't go...".
But I just wanna walk away
'Cause if I stay I'm gonna end up hurting you
And I don't wanna break your heart, baby... 

Kamera utrustning

 
KAMERA
Nikon D3100
Denna kamera är min allra första egna kamera. Jag införskaffade den veckan efter min födelsedag 2012 och älskar den väldigt mycket. Utmärkt nybörjarkamera med lite avancerade inslag. Vill helst byta upp mig till en proffsigare och även införskaffa en kompaktkamera som passar bra att ha i väskan.
 
OBJEKTIV
Nikon 18-55mm VR
Detta var objektivet som följde med kameran när jag köpte den. Den funkar bra till porträtt och självporträtt, dock så använder jag den mest i vardagen då jag vill ha en eller två bilder snabbt utan att behöva fibbla med fokusen.
 
Tamron AF70-300mm LD Macro
Detta objektiv fick jag av min mormor och morfar julen 2012. Älskar den verkligen och använder den mest till naturfoton och liknande. Då det är ett Tele-macro så rekommenderar jag den inte till porträtt.
 
Nikon 35mm
Mitt första fasta objektiv som jag använder mest vid porträttfotografering då bländaren går ned ända till 1.8, vilket ger ett fint skärpedjup. En present från mina morföräldrar på min femtonde födelsedag.
 
TILLBEHÖR
Sunpak B 3000 (extern blixt)
Andersson Pro MC UV (uv filter X2)
Hama Star 61 (stativ)
Solljusskydd (X2)
3 color flash bounce diffuser (gör blixten mjukare/varmare/kallare)
Reflexskärm (fem i en, med en diameter på 110 cm)
Självutlösare
Samt rengöringsprodukter

Om mig!

 
✿ Cornelia/Lia  Luleå ✿ 15 ✿
 
Jag är en kreativ perfektionist som ofta är alldeles för lat för att utföra mina idéer. Jag älskar doften av regn och sovmorgnar är något av det bästa jag vet; även om det så bara är tio minuter. Snö driver mig till vansinne samtidigt som jag inte skulle vilja ha en enda vinter utan det. Jag tycker att oväder är mysigt när man sitter inne men ångestladdat då man är ute. Musiksmaken min är vid, men oftast spelas det hårdrock eller lugn indie musik på hög volym i mitt rum eller hörlurar. Fotografi är mitt sätt att uttrycka mig på (tillsammans med skrivande) och jag ångrar vanligtvis ej vad jag publicerar.

RSS 2.0