Negativ bild och TWD spel

Spenderade nästan hela dagen hos min pojkvän igår. Förutom att faktiskt spendera tid med honom så spelade jag ut The Walking Dead spelet. Han tröstade mig efteråt, då jag grinade av det sorgliga slutet, han är så sjukt gullig.

Julafton

  • Hade en riktigt bra jul i år, har alltid det, roligt sällskap och fina julklappar. Fick även agera som jultomte till min gulliga lillebror då ingen annan ställde upp.
  • Om ni inte ser det på bilden så har jag även kort hår nu; klippte mig på måndagen förra veckan.
  • Funderar även på att möblera om i mitt rum, som det är nu kan jag inte riktigt komma åt min garderob.

Jul längtan

Just nu är hela huset fylld med doft av nybakta pepparkakor och granbarr. Tänk att det är jul redan imorgon, 2013 har gått så fort. Det känns som att alla freakade ut över 22 December 2012 alldeles nyss! Är hursomhelst glad över julafton. Äntligen får jag tre veckor lov från stressiga skolan; tre veckor som jag längtat efter ända sedan i Augusti; tre veckor som jag kan göra vad jag vill med. Känns så skönt att slippa all press och stress om läxor och prov.

Nobelmiddag

Har några nya kort nu (äntligen!), men då mitt kamerabatteri sa "fuck you" och lade av precis när jag hade som störst insipration så har jag inte många.
 
Har en Nobelmiddag imorgon på skolan. Vi åttor måste kämpa och slita för att niorna ska få en fin tre rätters middag och nobelpriser. Har under idag och igår samarbetat med en av mina vänner med att skaffa och slå in priser. Vi satt inlåsta i ett klassrum med musik i högtalare och en pepparkaksburk bredvid oss som bara blev mer tömd ju längre tid som gick.
Känns dock riktigt, riktigt skönt att jag på fredag kan sova ut och att jag då äntligen slipper släpa mig upp ur sängen varje dag för att åka till skolan. Med andra ord; sköna vinterlovet!

Lucia

Fredag den trettonde tvåtusentretton, aka Lucia 2013. Nästan alla jag känner har kommenterat att idag är Lucia men ändå den ökända otursdagen. På grund av det tidigare påståendet så blev min skola tvingad till kyrkan för att fira handlingarna gjorda av detta helgon med sånger och ljus. Luciatåget är det dock frivillig anmälan till så jag slapp.

Biltankar

Jag finner något sorts lugn i bilresor och ibland även liknande resor i bussar.
Det är något vackert med att få se landskapen flyga förbi utanför fönstret, få se månen och stjärnorna jaga efter bilen, känna det sövande skumpet som skapas av en simpel asfaltsväg och samtidigt få dunka musik i hörlurar och befinna sig i sin egna värld.
Jag föredrar bilar över bussar dock; sätesvärmare, närmare till fönster och dessutom en instrumentsbräda där fötterna kan få vila om föraren tillåter det. Längre bussresor gör mig mer ofta än inte alls illamående, om man har otur sätter sig även en okänd person på sätet bredvid och en pinsam tystnad uppstår och en försiktig känsla fylld med små inslag av ångest kommer krypande; sitt på ett speciellt sätt, rör dig på ett speciellt sätt, andas ordentligt så du inte blir andfådd över ingen ansträngning men ändå inte så högt att det hörs och för guds skull varken prata med eller titta på personen.

Lussebulla

Årets första lussebulla
 
Har idag haft en relativt chill dag i skolan. Har mina två sista prov på Onsdag respektive Torsdag så ska bli skönt att snart ha alla skolarbeten avklarade och ur vägen. Sedan sista veckan så har vi Nobel-middag och även en sporttunering på skolan. Sedan är det äntligen lov!
Ska ned till min mormor och morfar och fira en mini-jul nu i helgen, kommer bli kul att se dem igen (och få se deras nya lägenhet) men jobbigt att förflytta sig i en bil i cirka två timmar.

Vackra vinter

Jag är skoltrött; vill inte till skolan imorgon. På grund av mitt schema känns torsdagar så sjukt utdragna; långa lektioner och korta raster. Men skolplikten finns fortfarande av en anledning och jag måste dit. Känns i alla fall skönt att inte ha några läxförhör längre, med endast två veckor av riktiga lektioner kvar så orkar ingen lärare förbereda läxor. Har dock två prov nästa vecka (och hade även två prov i tisdags)...

Första advent

Åkte in på skyltsöndag idag; där det egentligen bara fanns ett par stånd uppslagna, men jag fick mitt adventsfika med familjen så jag är nöjd. När jag sedan kom hem så städade jag rummet (förövrigt så organiserade jag om min garderob och sminkhörna) och började sätta ihop min lilla julgran. Ska egentligen ha mer julpynt i mitt rum, men då pappa inte var i julstämning idag och därför inte ville ta ned sakerna från vinden så får jag nöja mig med endast denna för ett tag.
 
Hur spenderade ni eran första advent? Bara en vanlig söndag eller något lite extra.

RSS 2.0