By the door

 
 
Två riktigt fina bilder på vackra Marie, tagna för några dagar sedan. Mer kommer sedan så håll ut ;)

I'm back!

 
Hejsan allihopa :)
Jag är nu äntligen tillbaka från min bloggpaus. Jag hade tänkt komma tillbaka för ungefär en vecka sedan eftersom jag trodde att min dator skulle vara fixad till då. Men tyvärr blev det inte så.
Just nu är det lov och eftersom det är skolans dator (som jag lånat) så är den fast där och jag hoppas verkligen den kommer funka normalt när jag kommer tillbaka till skolan.
Hur som helst så är jag tillbaka på blogg.se och kommer uppdatera bloggen regelbundet. Dock inte varje dag, kanske varannan eller var tredje. Märkte att det blev alldeles för stressigt för mig om jag skulle lägga upp minst en bild per dag :/

BloggpausIgår gick min dator sönder (igen), så istället för att få dåligt samvete för att jag inte kommer lägga ut bilder har jag nu valt att ta en bloggpaus. Vet inte under hur länge, men troligen i någon vecka.
Ha det bra ändå ;)

Vinter


My hair today

Tyckte mitt hår såg rätt så fint ut idag så bestämde mig för att ta några kort :) Fler kommer komma om några dagar...

Blee och Evve #4

Det är meningen att det ska vara suddigt, gjorde en redigering som jag verkligen älskar ;)

Hidden far away #1

Deep in the meadow // hidden far away // a cloak of leaves // a moonbeam ray

Tell me

Minns inte vart jag fick originalbilden ifrån, men detta är i alla fall resultatet av typ 30 minuters arbete i GIMP för ungefär 1 år sedan. Funderar dock på att skaffa Photoshop. Någon som använder det och rekomenderar en speciell uppdatering? Elements eller CS eller liknande...

Beautiful Beach

 

Inside looking out

 
Jag älskar dessa bilder, det ser verkligen ut som om det är en massa vener :) De två nedersta är mina favoriter...

Cold Nature

Älskar bilden till höger :)

Fest igår


Fototips #3

 
♥ Gyllene snittet är ett (två) andra ord för Tredjedelsregeln.
♥ Man använder gyllene snittet som en vägledning till komposition.
♥ För att göra det enkelt kan vi säga att vi har nio lika stora rutor och objektet ska inte vara i mitten rutan.
♥ Jag har för mig att det finns en inställning på nästan alla kameror som gör att man får upp dessa linjer på skärmen. På Nikon tror jag att de kallas för Riktlinjer, men är inte helt säker. Ni får helt enkelt googla eller prova er fram.
♥ Här (ovan) har jag gjort så att objektet är i mitten till höger. Detta är en väldigt enkelt komposition som blir fin i slutändan. För att göra detta ännu coolare så ser det bäst ut om man har en oskarp (suddig) bakgrund.
♥ En annan komposition som är väldigt fin är när man stoppar objektet på en linje (se nedan).
♥ Det gyllene snittet anvnds också i landskapsfotografering. Då har man antingen himlen på den övre linjen (mer mark än himmel) eller på nedre linjen (mer himmel än mark).
♥ Här (ovan) har jag gjort så att marken dominerar i bilden. Man ser endast en tredjedel av himlen medan man ser två tredjedelar av marken, detta resulterar i att fokusen ligger på marken. (Denna komposition kan vara bra att använda om det t.ex står ett hus i bilden eller att man helt enkelt vill ha fokuset på gräset.)
♥ Här (ovan) har jag gjort så att himlen dominerar bilden. Två trededelar av himlen, endast en av marken. Detta gör så att man sätter sitt fokus mer på vad som pågår uppe i skyn. (Denna komposition kan vara bra att använda om det är ett stort träd i bilden eller molnen + solen ser väldigt coola ut.)
 
 
PS: Fotade några väldigt otroliga bilder igår och några idag, ska även på en fest ikväll, så jag har några kommande inlägg med coola och intressanta bilder.

Trying to escape

 

Hon kan inte se sig själv
Men hon känner sin insida allt för väl
Hennes tomma insida
Som vill så mycket
Men alltid faller
Faller mot avgrunden
Om detta pågår länge till så finns hon snart inte kvar
Snart går hon inte längre på samma jord som oss
Men om du märker henne
Märker hur plågad hon är
Märker hennes eviga kamp
Bara du hjälper henne att inte falla
Bara du hjälper henne upp
Så kanske hon kommer stanna
Stanna kvar hos oss
Snälla säg att du kommer hjälpa henne upp


RSS 2.0