Fototips #2

 
♥ Nästan samma sak som gäller porträtt-fotografering gäller även vid fotografering av djur. Inramning och komposition måste man alltid tänka på.
 
♥ För att göra djuret mer intresserat kan man leka med en tuggleksak (eller något som intresserar djuret i fråga, jag vet inte riktigt) på sidan om kameran. Detta är även ett bra sätt att få djuret att göra och vinkla sig som man vill.
 
♥ Det hjälper mycket om man är två stycken. En kan distrahera djuret och den andra tar kortet.
 
♥ För att få en "varmare" och mer kärleksfull känsla så funkar det alltid att gosa med djuret och att man själv är med i bilden.
 
♥ Du kanske har sett många hundbilder där hunden är väldigt hårig (har tjock päls, typ) och springer fram mot kameran på en sommardag med alldeles för grönt gräs? Kliché! Gör något roligt istället, gör något unikt som man inte sett i alla dem tusentals djurbilder som redan finns. Du kan t.ex ta en bild från sidan på hunden då den ger tass eller något.
 
♥ Seriefotografering! Att ta serietagning av bilder är ett måste när man fotar djur. Djur är så väldigt oförutsägbara så du kan inte planera varenda sekund och rörelse. Serietagning kan ge otroligt fina effekter då det blåser ute (t.ex.).
 
♥ I mina fototips för porträttfotografering så skrev jag att det kan ge en snygg effekt om man medvetet tar ganska rejält ofokuserade bilder. Så är det inte med dessa! Bilder på djur är nästan aldrig fina när dem är ofokuserade, se till att fokusera på djuret och använd helst inställningen "sport" om ditt djur rör på sig extra mycket.
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0