Sista maj

Tagen vid samma tillfälle som dessa

Den här dagen har bara blivit bättre och bättre ju längre tid som gått. Hade bara NO och Svenska idag, sedan slutade jag 11 och gick på stan ända till 16. På NO:n ser vi Rasmus På Luffen, hur random det än låter, och på Svenskan lyssnar vi på när en totalt pessimistisk man läser den lättlästa, svenska versionen av Frankenstein.
Det är så otroligt varmt! Hade tänkt gå med bara shorts och ett linne, men tyvärr så riskerade jag att flasha allt och alla om jag hade suttit ned, så tightsen åkte på och jag svettades ihjäl... Dock så har jag haft en otroligt bra dag, även fast jag svettades som fan. Nu är det bara att vänta till den sjunde Juni, då jag får sommarlov (äntligen)

Dubbelt

Idag var första dagen med kort och platt hår i skolan. Det gick bra, fick många underbara komplimanger som jag blev riktigt glad över. Har faktiskt inte något att säga förutom detta...

Nyklippt

Efter skolan gick jag på stan med Evve och Emma i väntan på att jag skulle gå och klippa mig. Tyvärr så var Evve tvungen att dra till bussen efter en timme, men jag och Emma hade kul ändå. Sedan när klockan var cirkus kvart i fyra så drog jag mig mot Killerqueen, där jag hade tiden.
Det blev inte exakt som jag ville ha, men hon som klippte mig var otroligt trevlig och förstod ungefär hur jag menade. Det blev ju snyggt ändå, enligt mig i alla fall, dock vet jag inte hur det ser ut med mitt naturliga hår (alltså med mina lockar), men jag hoppas och tror att det kommer vara fint.

Three little candles

Gammal arkivbild från 2011
Igår var det premiär på dansshowen. Det var rätt så nervöst men jag gjorde inga misstag i alla fall (förutom att jag glömde ta av mig mina strumpor när jag skulle ut på scenen). Sedan idag var det en till föreställning och även imorgon blir det en. Förhoppningsvis kommer jag inte göra några misstag imorgon, för det är då min familj kommer och tittar på ;)

Vintage meadow

Har inte direkt något att skriva, så lämnar bara denna bilden här utan förklaring eller något ;)

2013-05-20

Gick ut på en liten fotopromenad för några dagar sedan. Har ingen aning om vad idéen bakom dessa bilder är, ställde mig bara framför kameran och knäppte lite kort. Ja, på dessa bilder har jag linser, har börjat använda det nu. Så detta betyder att det kommer komma vissa bilder på mig med glasögon och vissa utan.

Shadow play

For direkt från skolan till Arcushallen igår. Skulle hjälpa till på två olika genrep, så jag kom hem först vid åtta. Sedan idag blev jag hämtad vid nio, återigen, för att fara till Arcushallen för att hjälpa till. Men denna gång på de faktiska föreställningarna (dans om ni undrar). Kom hem vid tre har jag för mig. Fick ett presentkort på bion som tack för hjälpen. Det har varit så otroligt hektiskt och skrikit, men som tur är fick jag inte ont i huvudet (vilket många andra fick), vilket jag är tacksam över.
 
Det blev fan sommar över en dag igår. Jag var inte beredd på det så jag hade tagit på mig vanliga jeans och en tjock långärmad tröja, detta något jag ångrar eftersom jag typ svettades ihjäl under dagens gång. Men som tur var hade jag en skön luftig klänning på mig idag, så ingen skada skedd ;)

5 things

 
- Jag har en (nästan) extrem beslutsångest. Spelar ingen roll om det handlar om något större, som att välja en ny telefon, eller något litet, som vilken marabou jag vill köpa.
- Så fort jag hör en ny låt vill jag alltid veta vad den heter. Detta även om jag inte ens tycker om låten, jag måste bara veta vem/vilka det är och vad låten heter.
- Jag sjunger alltid i duschen. Och detta gör att jag har en liten spellista på mobilen med de låtar jag älskar att sjunga.
- Jag kommer oftast ihåg små detaljer. Vare sig det är om personer, visioner, idéer eller platser.
- Jag är väldigt nojig när det gäller mat. Testar sällan ny mat på grund av detta.

Waving feet

Min favoritbild är den första stora/svartvita, älskar den :)
 
Tyckte det var dags för en "bild-serie", dock är den denna gång inte så roligt redigerad. Vissa är bara svartvita och vissa är färgade, tycker det var rätt så fint ändå. Orkade dock inte göra flera olika inlägg så detta blir det enda.
 
Har rätt så fullt upp denna och nästa vecka. Har tre prov, ett läxförhör och en massa förberedelser inför premiären på dansshowen nästa vecka. Detta betyder att det inte kommer bli så jätte mycket uppdatering, men jag ska försöka mitt bästa.

Kloning i bilder (redigeringstips)

Fick en fråga från Hannah om hur jag redigerade de här bilderna. Eftersom jag är lat men ändå vill vara hjälpsam så hade jag nu tänkt berätta i kort, fast utan bilder och/eller video ;)

1. Det första du måste göra är att ta en (eller flera) bilder med kameran i samma position och samma inställningar. Jag rekommenderar att man använder ett stativ och en självutlösare, men det funkar även med t.ex bord och springa fram och tillbaka till kameran.
 
2. För in bilderna i ett bildredigeringsprogram som du är van att arbeta i (något som liknar photoshop eller GIMP).
 
3. Välj vilken bild du vill ha underst och lägg till en vit lagermask på lagret över.
 
4. Använd en svart pensel och "sudda bort" där personen på det undre lagret står. Om du har fler än två lager måste du även sudda samma bit på alla lager (förutom det där personen faktiskt står på) innan du kan se personen.

Hoppas ni förstår, annars kan ni bara söka på "Cloning in pictures" eller liknande på YouTube :)

Reflections

Är just nu nere I Umea med min mormor och morfar. Åkte ned hit i går (torsdag) och kommer hem först nu på söndag. Detta betyder att jag inte kommer uppdatera något förrän kanske måndag...

2013-05-07

En liten bild från fotosessionen jag hade med Fa :)

Kitty #2

 

Valborg

Brasan tändes tidigt, redan innan vi hann komma dit...
Jag gick omkring i skogen eftersom jag inte hade något att göra under den första timmen...
Sedan när jag kom tillbaka var brasan verkligen tänd på riktigt...
Den brann mycket och längre.
Det var en bra valborgsmässoafton, dock så regnade det lite och i början hade jag inget att göra. Men efter den första timmen träffade jag några kompisar och hade väldigt kul, vann bland annat en brandfilt på lotteriet :)

RSS 2.0