Cold and retro #1

Det var grymt kallt att ta dessa bilder, så jag hoppas att åtminstone någon tycker om dem.

Tidigare

Försökte för någon dag sedan testa tekniken Freelensing, men istället för cool oskärpa så blev det såhär. Själv tycker jag det ser lite ut som överdrivna solläckor.
 
Fick i alla fall sluta 11.40 idag då jag egentligen skulle sluta 15.20. En av mina lärare var sjuk så vår klass mentor flyttade om i schemat för dagen och ställde in en lektion bara för våran bekvämhet.

Color splash

She's sitting on the edge
Waiting for a reason
Hoping for a reason
Wanting a reason
 
She's dangling her legs
Along came you
A reason to stay
A reason to stand up
 
She's standing up
Hoping you will catch her
Trusting you won't let her fall
 
She fell to the ground
Lead on by you
Waiting for the catch
But the arms never came
Only the ground

Cross your fingers

Är för närvarabde helt besatt av albumet Alas I Cannot Swim. Älskar hennes röst, hennes texter och hennes melodier. My Manic and I är cirka den bästa låten.

Alice with the rubin shoes

En av de fyra lyckade bilderna från samma fotosession som denna
 
Var igår på en fritidsgård för första gången. Gick dit med min pojkvän och där mötte vi några av hans vänner; sjukt kul var det. Kommer troligen dra dit fler gånger. Ska nog ta med pengar nästa gång då de hade ett litet café.

Sommar längtan

Bild på Marie från sommaren 2013, nyredigerad för någon dag sedan
 
Ni kan inte förstå hur sjukt mycket jag längtar till sommaren. Ska dels utomlands och dels så fyller jag år, men jag längtar speciellt till sommarlovet och att vara fri under dagarna. Jag längtar till att kunna gå ut genom dörren utan tjockjacka och skor, jag längtar till att kunna se solen gå ned och upp från mitt fönster och gå ut och fota det fina ljuset, jag längtar till att kunna spendera hela dagar med vänner, familj och pojkvän, jag längtar till att kunna sova ut på morgnarna och gå och lägga mig när jag vill på kvällarna, jag längtar tills det blir varmt och jag kan gå runt i de kläder jag vill, utan att behöva tänka praktiskt.

Lay down - try not to cry - cry alot

Har länge velat ta lite foton i det ensliga hörnet uppe på mitt sovloft men aldrig haft insipration, tid eller ork. Fick i söndags en idé men kamerabatteriet dog då jag precis fixat inställningarna, så jag drog igår kväll fram kameran igen och fotade faktiskt det jag ville från första början. Dock så blev endast fyra bilder lyckade, kanske redigerar några fler om jag har tråkigt någon dag; vi får se.

Spread your wings

Två gamla bilder från i Somras som jag redigerade om igår kväll i brist på kamerabatteri men fullt med kreativitet.
 
Blev förövrigt väldigt rädd av väckarklockan imorse då jag trodde det var Söndag. Har också gått runt hela dagen med täppt näsa innan min pojkvän fick mig att testa nässprej för första gången; kan då säga att det kändes väldigt ovanligt och skumt.
 
Har nu tagit lite nya självporträtt som kommer publiceras någon gång inom en snar framtid, ska bara hitta tid till att faktiskt skriva inlägg.

Vart har jag varit?

Har helt glömt bort att göra inlägg under senaste veckan. Har inga nya bilder och dessutom inga idéer; eller några, men jag är antingen för lat eller så går det bara då det inte finns någon snö.
Blev sjuk över dagen i Torsdags, eller egentligen i Onsdags men jag vägrade gå hem från skolan. Så mina föräldrar tvingade mig att stanna dagen efter då jag faktiskt hade 38-graders feber.
Hade även min redovisning om Mike Tyson i Fredags; då jag hade väldigt ont i halsen och fokuserade på att inte överanstränga rösten så glömde jag helt bort mitt uttal, hoppas bara det gick bra ändå.

Silhouettes

 

Bruised

Hade tråkigt efter middagen, så sminkade till lite blåmärken och tog några kort. Känner att de faktiskt blev helt okej med tanke på att allt var utan planering, eller insiration för den delen.

Whatever

Har en engelsk rapport att skriva till den sjuttonde, ska handla om min favorit atlet. Grejen är att jag själv inte är atletisk, över huvud taget, så de enda jag vet är de självklara (såsom Zlatan). Men googlade lite och kom fram till den legendariska boxaren Mike Tyson; tyckte det var lite kul att han bet av någons öra,
Jag måste egentligen inte skriva så mycket, så länge jag har en intressant presentation på cirka fem minuter (som helst redovisas med hjälp av en powerpoint). Så just nu så låter jag det bara vara och skriker istället till musik (typ min favoritsyssla sedan jag bytte rum); har ändå engelska på schemat imorgon så det ordnar sig.

Skola imorgon

Skolan börjar imorgon igen. Vill inte tillbaka, men vet ju att jag måste. Får bara hoppas på att dagen inte blir alltför jobbig; har tur i alla fall att jag inte har idrott. Kommer dock bli skönt att komma in i mina rutiner igen; jag gillar helst att leva i rutiner men älskar även spontana saker.

Drive fast

Det spelar ingen roll om slutdestinationen är oexisterande, jag vill bara sitta och se världen flyga förbi för ett tag; blir alltid lugn av det.

Recap 2013

Januari
Månaden då jag använde mycket arkivbilder och gjorde även en YouTube video (funderar på att försöka komma igång med det igen).
 
Februari
Hade en fin fotosession med Evve och Marie, där en kniv, fakeblod och rep var inblandade. Evve fyllde äve 14 år och hade en liten fest (vilket hon aldrig brukar)
 
Mars
Fick ett annorlunda påskägg och gjorde även en ny bloggdesign. Hade också mitt första (och än så länge ända) länkbyte och gjorde dessutom ännu en YouTube video.
 
April
Månaden då jag och Fa hade en fotosession (även månaden då jag och hon blev bättre vänner) och då jag förföljde en katt.
 
Maj
Månaden då jag klippte håret, skaffade linser och fascinerades av elden sista dagen. Stack även ifrån civilisationen och satt på en sten ute i skogen i en timme under den dagen.
 
Juni
Jag skaffade ännu en ny bloggdesign, fotade supermånen och sprang dessutom ut i spöregn för att plocka blommor. Firade även min födelsedag (vilket egentligen är i Juli) med mina vänner. Detta var även månaden då jag och min underbara pojkvän blev ett par, men skrev aldrig om det för någon anledning, och jag började skjuta pilbåge.
 
Juli
Jag var på Luleås årliga festival (som tidigare hetat Luleåkalaset, men som nu bytt namn till Hamnfestivalen) och fyllde även fjorton år.
 
Augusti
Fotograferade många mörka bilder och lade ut dem tillsammans med dikter. Skrev även för första gången om min pojkvän och rabblade upp vad som försigår i mitt huvud.
 
September
Månaden då jag hade nedräkningar och förhoppningar, gjorde upp planer för hösten, halvt färgade håret och gjorde fotosessioner med mig själv som faktiskt har betydelse.
 
Oktober
Längtade mycket denna månad; halloween, ännu en festival och höstlov. Hade dagar då jag var sjukt glad bara av tanken på lovet. Slutade bry mig om att hitta matchande sockar, så började bara ta på mig de som jag fick tag på först. Fick även en väldigt stor förtjusning i vinylspelare då jag faktiskt fick en i mitt rum.
 
November
Publicerade peppande ord (som jag hade skrivit i Oktober egentligen), gjorde ett bildprojekt, redigerade en skyline-siluett och uppdaterade inte mycket (ledsen för det) i brist på tid, ork och bilder. Lärde mig även knyta dubbelåttor (till när man klättrar).
 
December
Firade ett halvår med älsklingen och uppdaterade väldigt lite. Firade självklart julafton, fotade lite uppe på mitt sovloft och julpyntade även mitt rum.

RSS 2.0