Skrivna ord

Om någon är intresserad så fixade jag till min underblogg igår. Enkel och stilren med fokus på inläggen, inget speciellt. Kommer skriva där lite då och då och hoppas att i alla fall någon orkar läsa och kan ge mig lite feedback.

Två favoriter

Tack vare det underbara vädret igår eftermiddag så kunde jag fotografera lite på gården iklädd två av mina favoritklänningar. Min skolavslutningsklänning är också en stor favorit, men den hålls hemlig for now, och en sjukt skön gul klänning.

Lila på vitt

När jag egentligen skulle plugga igår kväll satt jag istället och redigerade studiobilder på fina Fa. Har ytterligare tre färdig-redigerade foton, men i stunden känner jag att publicera ljust och vitt istället för mörker med svart bakgrund.

Klippning

Inte världens största skillnad, men jag blev nöjd och just nu är det sådär underbart mjukt så kan nästan inte sluta röra det.
 
 

Golden

Med söndagsångest i kroppen och soldrömmar i tankarna längtar jag till den kommande veckan samtidigt som jag föraktar den. Tre prov (sedan inget mer att plugga till), varmare väder resulterar i ett dö-varmt rum (pappa införskaffade en rosa fläkt till mig under helgen), hårdags på tisdag, endast 17 dagar kvar till sommarlovets lugna dagar inträffar sig och 9 dagar efter det blir det utlandet.
rev tidigare av ungefär halva nageln på min tå av olyckshändelse och nu är min högra lilltå öm, blodig och fortfarande halvt avdomnad från då mor min spolade iskallt vatten direkt från kran på den i någon minut

Underbara

Är helt kär i mina gulliga sockar tillsammans med mina svarta skolavslutningsskor. Även fast jag köpte båda idag och har inte haft särskilt mycket tid att ha dem på mig, men jag är helt såld!

Sommarväder

Med kjolar och tunna tröjor går jag numera runt i, tights eller leggins täcker dock alltid mina ben då jag ej vill ha dem bara på skolan. Tänker dra på bio och se nya X-men på dess premiären om två dagar (självklart med min underbara älskling) och längtar så. Hade tur nog att åldersgränsen sänktes ett snäpp och jag slipper oroa mig över att bli påkommen om att smita in på en 15-års film (även fast jag fyller femton om crikus en månad).

Skriverier från ett träd

They live during spring and summer,
long and light nights,
and feeds upon fire.
Not dangerous,
just beautiful.
Harmless dancing flames.
Sun flares in late night pictures.
Happiness and calm.
~ C.E

Sysselsättning

Efter min tid som praktikant på en riktig fotoateljé så lärde jag mig många saker, bland annat lite grann om ljussättning, men allra mest faktiskt om förvaringen av bilderna på datorn och montering av utskrivna fotografier. Igår kväll efter jag kom hem så började jag rensa i mitt arkiv, och det ser mycket bättre ut måste jag säga. Förhoppningsvis så får jag Photoshop (med tillhörande Bridge) som en födelsedagspresent och då kan jag äntligen organisera allting perfekt.
Sitter förövrigt just nu och knåpar ihop en ny bakgrundsbild till min dator, det är svårare än folk tror att få allting på rätt plats.

Lost

 
Onsdag  Vaknade en halvtimma innan mitt larm ringde på grund av att jag pratade för högt i sömnen och väckte mig själv, fick abstinens på bussen in och från stan då jag glömt mina hörlurar hemma. Snabbade mig och köpte tights och cykelbyxor till i sommar under lunchen men hann äta efteråt. Hade en stressig dag på praktiken; en baby fotografering, många (många, många) människor kom in för att få sina kort tagna (passfoton, visum, körkort etc) , en uppförstoring av ett gammalt ID-kort och hade även min fotosession med Fa som slutade med att jag glömde mitt minneskort och hon sina glasögon i/på ateljén.
 
Torsdag  Den absolut lugnaste dagen hittills; har basically bara suttit och redigerat bilder från igår och i Tisdags under hela dagen, men även monterat klart mitt collage till takplattan.

Andra prao-dagen

Är halvt klar med mitt första uppdrag som jag fick igår (att dekorera en stor takplatta med gamla/bortkastade kort till körkort och visum etc), fotograferade för första gången i en studio och fick även förklarat att jag kan få låna den om jag vill någon gång i veckan (vilket ledde till att jag snackade med Fa och har nu planerat in en fotosession).

Med knalligt gula naglar

Första praodagen idag då. Det gick faktiskt hyfsat bra. Efter tandläkaren smög jag snällt in i ateljén och fick direkt uppgifter som skulle utföras. Klippte ut små ID-kort som senare i veckan ska fästas som en tavla i en av takplattorna, lärde mig personalens tärningsspel för när de har inget att göra, pratade med en sjuårig barnmodell som tyckte att jag såg "fullvuxen ut" och åt lunch vid halv tre då bedövingen i min mun hade släpps så pass mycket att jag kunde dricka. En riktigt bra första dag allt som allt.

Knopparna har brustit

Gick på en snabb promenad okring halv åtta, stannade bland annat vid mitt favoritträd och satt uppe i dess grenar i minst en halv timma. Kom hem vid kvart i nio och hann gå cirka fem kilometer; så det var nice.
Imorgon är det måndag, vilket för min del betyder tandläkaren och sedan prao. Förstår fortfarande inte riktigt att jag vågade gå in i en fotoateljé full med helt okända personer och be om praoplats; men det gjorde jag, och efter några små korta möten så har jag börjat trivas med personalen. Trevligt hoppas jag det ska bli.

Dansshow

Ledsen för det lilla uppehållet jag tagit den senaste veckan. Har bara haft mycket som hände, var tvungen att balansera pluggandet till prov och läxförhör med gen- och scenrep till den årliga dansshowen jag är med i, som förvrigt hade premiär igår kväll. Premiären gick helt okej, snubblade lite i ett hopp dock. Idag är andra dagen och sista imorgon; idag är även dagen som min familj kommer och kollar. Tyget på bilden är förövrigt tyget till min kostym/tunika iår.
 
Följde med pappa och handlade igår kväll då han hämtade upp mig efter premiären; fick med mig ett knallgult nagellack som efter helgen genast ska målas på

Fragile


Arcus fyndmarknad

 
Hittade ett fint bohemian halsband som påminner mig om en drömfångare - 2 kronor
 
 
En söt plånbok vars storlek är lite för stor för min jackas fickor - 20 kronor
 
 
En urgullig svart basker med rosett till skolavslutningen - 80 kronor (prutade ned priset från 100)
 

Sommarblommor från två år sedan

Sommaren nalkas och dess underbara växter och dofter likaså. Snart dags att strunta i komplexen och springa runt i sommarklänningar och att evigt ha kjolar och luftiga tygbyxor istället för långa jeans slingrandes runt benen; i alla fall för några månader. Synd bara att vintersnön uppe i norr anländer redan i Oktober och försvinner först i sen April; vill ha fler veckor av frihet och tunna tyger.

Majbrasa

Känns som att det var alldeles nyss jag tog sådana här bilder vid förra årets majbrasa. Känns sjukt att det redan gått ett helt år! Tiden flyger verkligen fram just nu; bara 41 dagar kvar tills mitt sommarlov börjar
 

RSS 2.0